Op vrijdag 6 april was het mannenavond! Op de fiets gingen de mannen van de buurtvereniging richting Budel-Schoot, naar Stoombrouwerij De Pimpelier voor een rondleiding en een bierproeverij.

Bij aankomst is de brouwerij verlaten, maar eigenaar Herbert Rooymans laat zich al snel zien. Het progamma voor vanavond word bekendgemaakt en helaas mogen we voorlopig nog niet drinken.

Introductie

We beginnen met een introductie waarna we een rondleiding krijgen door de twee etages tellende brouwerij. We zien hoe ook hier de automatisering zijn intrede heeft genomen. Buurtgenoot Arthur mag een keertje doppen. Dan haalt de eigenaar een flinke fles gist tevoorschijn.

Gist

Als ook de importeurs van het bier François Grand Cru zich bij ons aansluiten kan er geproeft worden. We proeven het verschil tussen vers en oud bier, warm en koud bier, en diverse soorten bier.

Tegen het eind van de avond komt de vrouw van de eigenaar met zelfgemaakte vleesgerechten waarbij bepaalde bieren worden aanbevolen. Uiteindelijk kunnen we nog diverse speciaalbieren uit de koelkast nuttigen.

Gerecht

Na middernacht is de grote koelkast bijna leeg en gaat iedereen weer huiswaards. Bekijk de fotogalerij voor meer impressies van deze avond.