De Burght

Buurt Vereniging

Activiteiten 2019

Het bestuur van Buurtvereniging ‘De Burght’ heeft weer een gevarieerd programma samengesteld voor 2019.
https://bvdeburght.nl/activiteiten/

Riek en Thieu

Riek en Thieu Bisschops waren afgelopen donderdag 50 jaar getrouwd.

Van Harte Gefeliciteerd!

Frans en Riek

Vrijdag 29 juni vierden Frans en Riek van Winkel hun 50-jarig huwelijk!

De Pimpelier

Op vrijdag 6 april was het mannenavond! Op de fiets gingen de mannen van de buurtvereniging richting Budel-Schoot, naar Stoombrouwerij De Pimpelier voor een rondleiding en een bierproeverij.

Bij aankomst is de brouwerij verlaten, maar eigenaar Herbert Rooymans laat zich al snel zien. Het progamma voor vanavond word bekendgemaakt en helaas mogen we voorlopig nog niet drinken.

Introductie

We beginnen met een introductie waarna we een rondleiding krijgen door de twee etages tellende brouwerij. We zien hoe ook hier de automatisering zijn intrede heeft genomen. Buurtgenoot Arthur mag een keertje doppen. Dan haalt de eigenaar een flinke fles gist tevoorschijn.

Gist

Als ook de importeurs van het bier François Grand Cru zich bij ons aansluiten kan er geproeft worden. We proeven het verschil tussen vers en oud bier, warm en koud bier, en diverse soorten bier.

Tegen het eind van de avond komt de vrouw van de eigenaar met zelfgemaakte vleesgerechten waarbij bepaalde bieren worden aanbevolen. Uiteindelijk kunnen we nog diverse speciaalbieren uit de koelkast nuttigen.

Gerecht

Na middernacht is de grote koelkast bijna leeg en gaat iedereen weer huiswaards. Bekijk de fotogalerij voor meer impressies van deze avond.

Paasactiviteit

Wat hebben de kinderen uit de buurt genoten van de Paasactiviteit vandaag!

Aangekomen bij de Wielerbaan kregen ze te horen dat de paashaas alle eitjes was verloren! Gelukkig hielp iedereen met zoeken en was de mand snel weer gevuld.

Na afloop was er voor groot en klein een ei en iets te drinken. 

Kijk in onze galerij voor de foto’s,

Activiteiten 2018

De agenda voor 2018 is weer bekend.
Ga snel naar het overzicht van de activiteiten en zet ze alvast in je agenda.

Budelse Comedie

Gisterenavond hebben een groepje buurtgenoten kunnen genieten van een heerlijk avondje toneel: ‘Dokter HELP, ik ben getikt’. Het was lachen, gieren, brullen! Tijdens de pauze met z’n allen om de tafel met een lekker stukje vlaai. Het was een geslaagd cultureel avondje.

Lies en Jac Kerkhofs

Op 15 november hebben we een nieuw gouden echtpaar in de buurt.
Lies en Jac uit de Meidoornstraat, gefeliciteerd!

Workshop taarten maken

In maart stond de workshop taarten maken op het programma. In de Meemortel liet Lilian Pompen je kennis maken met de basistechnieken en het werken met fondant. De buurtvereniging zorgde uiteraard voor wat lekkers en een drankje.

Activiteiten 2017

De agenda voor 2017 is weer bekend.
Ga snel naar het overzicht van de activiteiten en zet ze alvast in je agenda.

« Oudere berichten

© 2019 De Burght

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑