Beste buurtgenoten,

 

Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in werking getreden.

De gemeente wordt met de nieuwe WMO verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ondersteuning aan mensen in alle leeftijdscategorien,  zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

De WMO had al een belangrijke taak op dit gebied, maar vanaf 1 januari 2015 komen hier taken bij: individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf

 

Eerder dit jaar zijn ook de buurtverenigingen benaderd om hun ideeen te geven en werd gevraagd hoe dingen beter/anders geregeld zouden kunnen worden.

In een overleg kwam o.a. ter sprake dat de locatie van het Buuls Trefpunt (in de foyer van de Borgh) niet ideaal is. Onder de aanwezigen waren personen die graag een steentje bij zouden dragen als de huiskamer elders in de Borgh gevestigd zou gaan worden.

Nu is bekend geworden dat de Cirkel in de Borgh de nieuwe plaats voor de huiskamer wordt. Het streven is dat de huiskamer per 1 juli ingericht is voor de Bulanders. Er is dus op korte termijn heel veel te doen om dit gerealiseerd te krijgen.

Wil je meedenken over de inrichting, wil je schilderen of iets anders doen wat het Buuls Trefpunt aantrekkelijk maakt? Laat het ons dan weten via het contact formulier.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur BV de Burght